Vad händer just nu i forumet? Topp 20    Aktiva ämnen  Aktiva ämnen   Visa lista på alla användare Användare   Sök Sök    Hjälp  Hjälp
   Registrering  Registrering    Logga in  Logga in
Uppsala
 SBGFs forum: Uppsala
Rubrik Ämne: Rolf Zimmerman SkickaSkicka
Författare
Meddelande << Föregående ämne | Nästa ämne >>
Uffe K
Användare
Användare
Avatar

Registrerade sig: 27 okt 2006
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 21
Skickat: 17 okt 2008 kl 00:50 | IP loggad Citera Uffe K

Morsning Uppsalalirare.

Jag vet att detta inte är en specifik Uppsalafråga, men jag ställer den här ändå eftersom det är er jag känner.

Som ni vet så har jag flyttat "hem" till Härnösand och jag började naturligtvis spela poker hos den lokala klubben. Jag frågade där om det var någon som spelade backgammon i Härnösand och alla pekade på en person. Den dom pekade på heter Ralf Zimmermann (Han är Tysk och stavningen är nu korrigerad korrekt). Saken är den att 3 olika personer berättade att han var en high stakes cashgamespelare i BG men att han aldrig spelade turneringar (jag har googlat på namnet men får ingen träff som har med någon backgammonspelare att göra, kanske för att han aldrig spelar turneringar eller för att jag inte vet exakt hur namnet stavas). Jag snackade lite med honom själv och han sade att han reser runt i Världen och spelar BG-cashgame på $10.000 per poäng och uppåt... Han fick senare själv reda på att jag är proffesionell gambler och då ringde han och ville spela.

När jag snackade med honom nämnde han både Jokern och Jerry Grandell (plus ett antal andra världsnamn i BG) och att han piskat upp dom rejält i cashgame (är man inte backgammonspelare vet man ju knappast vilka som tillhör världseliten in BG eller hur). Killen är dessutom definitivt ingen "nobody", enligt 2 olika medlemmar i pokerklubben så köpte han bland annat en fastighet som han skänkte till den lokala pokerklubben bara för att han tyckte att det var kul att lira poker (dvs den fastighet som nu används av klubben). Dessutom utrustade han lokalerna med pokerbord och all annan nödvändig utrustning för en pokerklubb.

Min fråga är: är det någon som vet vem detta är? Från pokerkretsar har jag hört att han utmanat vem som helst i Sverige heads up för 1.000.000 Kr, oavsett vem det är, men ingen har antagit utmaningen...

Det sjuka är att: om han verkligen ville spela mot mig så skulle han ju knappast berätta att han var så ruskigt bra (enligt min egen "gamblerpsykologi"). Dessutom skulle han knappast "skrämma bort" mig med på tok för högt spel. Om ingen har hört talas om honom så kanske jag förhandlar ner taxan och spelar mot honom så det är viktigt att jag får korrekt information!

Anledningen till att han bor i Härnösand är att han är gift med en tjej härifrån och hon ville flytta "hem" igen.

Hoppas att någon vet vem detta är...
/Uffe


Redigerad av Uffe K den 19 okt 2008 kl 16:56
Topp Se Uffe K's Profil Sök efter andra inlägg av Uffe K
 
TobbeZeta
Vana användare
Vana användare


Registrerade sig: 04 okt 2006
Inloggad: Nej
Inlägg: 494
Skickat: 17 okt 2008 kl 09:29 | IP loggad Citera TobbeZeta

Zimmerman? Hmmm.. Bob Dylan?
Topp Se TobbeZeta's Profil Sök efter andra inlägg av TobbeZeta
 
deuce
Vana användare
Vana användare


Registrerade sig: 28 okt 2005
Inloggad: Nej
Inlägg: 156
Skickat: 17 okt 2008 kl 10:52 | IP loggad Citera deuce

jag är skeptisk till mr Zimmerman. Såvitt jag vet går det inte att hitta sådär stora pokerspel förutom på ett par casinon i Las Vegas (bellagio, wynn's kanske venetian).
Topp Se deuce's Profil Sök efter andra inlägg av deuce
 
DrDägge
Senioranvändare
Senioranvändare
Avatar
Dr

Registrerade sig: 25 apr 2004
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 2982
Skickat: 17 okt 2008 kl 12:32 | IP loggad Citera DrDägge

Jag har aldrig hört talas om karln och det luktar bluff lång väg. Mig veterligt så spelar varken Jörgen eller Jerry cashgame på nivån 70000 Skr/poäng (10 000 usd). Det högsta spel jag såg i Monte i somras var 1000 Euro per poäng som några hajar hade lurat Mike Hammond att spela.

Lasse

Topp Se DrDägge's Profil Sök efter andra inlägg av DrDägge Besök DrDägge's Hemsida
 
deuce
Vana användare
Vana användare


Registrerade sig: 28 okt 2005
Inloggad: Nej
Inlägg: 156
Skickat: 17 okt 2008 kl 12:35 | IP loggad Citera deuce

och: spelas det poker för miljonbelopp i härnösand?

Topp Se deuce's Profil Sök efter andra inlägg av deuce
 
Uffe K
Användare
Användare
Avatar

Registrerade sig: 27 okt 2006
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 21
Skickat: 17 okt 2008 kl 14:25 | IP loggad Citera Uffe K

deuce:
Nej det spelas inte poker för miljonbelopp i härnösand. Menar du att jag skrev det i mitt första inlägg? Att han personligen har en stående utmaning på 1MKr heads up för vem som helst som antar utmaningen innebär inte att det ligger miljoner på pokerborden i Härnösand.

Dessutom handlade inlägget mest om ifall någon kände till honom som backgammonspelare. Är man inte backgammonspelare så känner man knappast till vilka spelare som tillhör världseliten och han rabblade upp 10-15 kända namn som han säger sig ha spelat ultrahögt cashgame mot. Jag själv har aldrig hört talas om honom så därför ställde jag frågan här.

Nu har han dessutom utmanat mig i både backgammon och heads up poker och av den anledningen så måste jag ta reda på vem han är och om han är en så bra backgammonspelare som han säger. Det bästa som kan hända är ju att killen är en rik viktigpetter som inte är så bra i backgammon men ändå kan och vill lira. I sådana fall går det alltid att ordna uppbackning så det är möjligt att spela på den nivå han vill.
Topp Se Uffe K's Profil Sök efter andra inlägg av Uffe K
 
deuce
Vana användare
Vana användare


Registrerade sig: 28 okt 2005
Inloggad: Nej
Inlägg: 156
Skickat: 17 okt 2008 kl 15:14 | IP loggad Citera deuce

no offence uffe k; menade bara att Zimmerman snackar mycket. Om han aldrig spelar lägre inköp än 500k så undrar man ju varför han engagerar sig i pokern i Härnösand? Jag frågade lite retoriskt, fattar att det inte ligger millar på borden där heller. Jag tror inte det finns någon sådan spelare som han påstår sig vara helt enkelt. Själv har jag inga problem att rabbla upp 10-15 bg-spelare i toppklasss, inklusive Jörgen och Jerry, och jag suger hårt på spelet (kolla problemforumet om du inte tror mig ), så det bevisar inget.

Det är ju omöjligt att bedöma från min position, men det finns väl i alla fall anledning att åtminstone vara öppen för risken att det är en con man? Då vill han arrangera ett stort spel som du garanterat inte kan vinna. Friskrivning: jag vill absolut inte påskina att du är lättlurad eller nåt sånt; con men finns på riktigt och hela grejen är ju att de är förrädiska.

Topp Se deuce's Profil Sök efter andra inlägg av deuce
 
Micke Nilsson
Vana användare
Vana användare
Avatar

Registrerade sig: 25 apr 2004
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 557
Skickat: 17 okt 2008 kl 15:21 | IP loggad Citera Micke Nilsson

Kan han heta Ralf Zimmermann? Det namnet plus backgammon gav i alla fall några träffar på Google...
Topp Se Micke Nilsson's Profil Sök efter andra inlägg av Micke Nilsson Besök Micke Nilsson's Hemsida
 
Hard_To_Get
Vana användare
Vana användare
Avatar

Registrerade sig: 15 feb 2008
Inloggad: Nej
Inlägg: 229
Skickat: 17 okt 2008 kl 15:44 | IP loggad Citera Hard_To_Get

Tysk fotbollsälskare startar ny damklubb i Härnösand

(2008-10-07)

HÄRNÖSAND. Det planeras för fullt för en ny klubb för damfotbollsspelare i Härnösand.

Men det handlar inte om någon sammanslagning.

- Det här blir en långsiktig satsning där spelarnas utveckling och välbefinnande skall stå i centrum, säger initiativtagaren Ralf Zimmermann. 


Se större bild öppnas i nytt fönster
Ralf Zimmermann kommer att bilda en helt ny damfotbollsklubb i Härnösand. Foto:Jens Näsman

Ralf Zimmermann har alltid älskat fotboll, men under det första året i sin nya hemstad Härnösand höll han sig ifrån den lokala bollsparkningen.

Men i slutet av juni fick HSK/Moffe en vakans i sin lagledning och vid en förfrågan tackade han "ja" till att assistera Sune Eriksson under höstspelet.

Det tog inte länge förrän Ralfs falnande glöd för fotbollen växt till en rejäl brasa igen.

- Det var fantastiskt roligt att få jobba inom fotbollen igen. Jag såg att tjejerna i laget hade utvecklingspotential, men de fick inte till det. Jag började spela in varje match på DVD som jag sedan klippte ihop och analyserade. Jag försökte även finna lösningar på hur problemen under matcherna skulle kunna lösas och hur vi skulle kunna lägga upp träningen på bästa sätt.

- Men det kändes tråkigt när ingen i ledningen ville ta del av mitt nedlagda arbete.

Ralf lämnade sitt alltigenom ideella uppdrag hos HSK/Moffe för två veckor sedan, men vill absolut inte kritisera någon för uppbrottet.

- Jag försöker undvika att tala illa om andra. Vi var inte i fas med varandra just nu helt enkelt, säger Ralf och medger att han är av den envetna sorten.

Och driftiga, skall tilläggas.

AM-sporten kan avslöja att Ralf redan nu har en styrelse, ekonomisk täckning och en tydlig plan för en ny damfotbollsförening i Härnösand.

- Vi kommer att anmäla ett lag i division 5 redan till våren, men någon målsättning om att direkt klättra i seriesystemet kommer inte att finnas. De tjejer som spelar för vår klubb skall i första hand känna att de får en bra individuell utveckling - främst som människor, tillägger Ralf.

Lite oväntat kan tyckas, men har man träffat denne passionerade 48-årige fotbollstysk, inser man snabbt att denna tanke genomsyrar hela honom.

Zimmermann anser att all amatöridrott till största delen handlar om sociala värden; som delaktighet, trivsel, mognadsprocess och kamratskap.

Med detta som grundbult har Ralf redan fått flera mejl från spelare som sagts sig vara intresserade att ingå i denna långsiktiga fotbollssatsning.

- De mejlen har övertygat mig om att Härnösand behöver det här. Dessutom har jag vänner som ställt sig bakom det här, säger Ralf och nämner idrottsnamn som förknippas med såväl handboll, fotboll som curling.

När den nya klubben är ett faktum vet man inte i nuläget.

- Vi undersöker flera olika möjligheter just nu. Men inom en överskådlig framtid skall vi iordningställa en egen konstgräsplan att träna på. Det är ett måste om man skall kunna utvecklas som fotbollsspelare norr om Stockholm, klargör Ralf.

http://allehanda.se/avdelning/sport/33811__________________
Jag baserar alla mina antaganden på förväntningen att turen är mot mig - Napoleon
Topp Se Hard_To_Get's Profil Sök efter andra inlägg av Hard_To_Get
 
Uffe K
Användare
Användare
Avatar

Registrerade sig: 27 okt 2006
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 21
Skickat: 17 okt 2008 kl 16:07 | IP loggad Citera Uffe K

Tack för svaret Micke. Med namnet rätt stavat så blev det bättre träffar vid sökning. Jomen, han är ju faktiskt en riktig toppspelare. Jag kommer definitivt inte att spela för någon taxa överhuvudtaget mot honom...

Undrar varför en toppspelare i BG som tjänat ruskig mycket deg blir tränare för ett div-5 lag i fotboll.
Topp Se Uffe K's Profil Sök efter andra inlägg av Uffe K
 
Jonte
Vana användare
Vana användare
Avatar

Registrerade sig: 25 maj 2004
Inloggad: Nej
Inlägg: 333
Skickat: 17 okt 2008 kl 21:23 | IP loggad Citera Jonte

Alldeles oavsett hur det ligger till i saken måste jag tillstå att denna tråd var det mest ointressanta jag läst på forumet någonsin.

/Jonte

Topp Se Jonte's Profil Sök efter andra inlägg av Jonte
 
DrDägge
Senioranvändare
Senioranvändare
Avatar
Dr

Registrerade sig: 25 apr 2004
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 2982
Skickat: 17 okt 2008 kl 21:40 | IP loggad Citera DrDägge

Jonte,

Du är som vanligt för negativ (och fredags salongberusad?)

Det ligger definitivt en viss tjusning i tanken (faktumet?) att en av världens tyngsta Poker och BG spelare dragit sig tillbaka och nu satsar på damfotboll. Man kanske ska "vollentära" lite för Väsby United...

Dr D

Topp Se DrDägge's Profil Sök efter andra inlägg av DrDägge Besök DrDägge's Hemsida
 
Uffe K
Användare
Användare
Avatar

Registrerade sig: 27 okt 2006
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 21
Skickat: 17 okt 2008 kl 22:24 | IP loggad Citera Uffe K

Jonte:
Jag ber så mycket om ursäkt, jag menade verkligen inget illa och det var definitivt inget personligt mot just dig även fast det självklart kan uppfattas så.

När jag skapade tråden var det för att jag ville ha information som var viktig för mig personligen (inte att underhålla eventuella läsare). Nästa gång jag startar en tråd ska jag verkligen försöka att bortse från vad jag själv vill veta och istället koncentrera mig på vad just DU tycker är roligt.

/ Uffe

ps: är det någon som känner till något bra forum där man kan ställa BG-relaterade frågor som inte är extremt underhållande för alla läsare?
Topp Se Uffe K's Profil Sök efter andra inlägg av Uffe K
 
Mister__Man
Vana användare
Vana användare
Avatar

Registrerade sig: 09 nov 2004
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 220
Skickat: 17 okt 2008 kl 22:48 | IP loggad Citera Mister__Man

DrDägge skrev:

Det ligger definitivt en viss tjusning i tanken (faktumet?) att en av världens tyngsta Poker och BG spelare dragit sig tillbaka och nu satsar på damfotboll. Man kanske ska "vollentära" lite för Väsby United...

Dr D

Rykterna om att jag dragit mig tillbaka är grovt överdrivna.

Salongs-Mackan

Topp Se Mister__Man's Profil Sök efter andra inlägg av Mister__Man
 
NorthStar
Vana användare
Vana användare


Registrerade sig: 19 jun 2007
Inloggad: Nej
Inlägg: 165
Skickat: 17 okt 2008 kl 23:06 | IP loggad Citera NorthStar

Jag (Figge) åkte i semi i beginners consolation i Monte mot en Ralf Zimmermann som var tysk. Detta var 1989 och bilden på honom kan vara samma man. Det är nästan 20 år sedan och man borde hört något om denne man om han är ett sådant stjärnskott som han utger sig för att vara! Han har kanske som mig själv utvecklat sitt bg-kunnande under dessa 20 år men taxan han vill spela låter som lurendrejeri lång väg, som du själv sa, varför förvarna sina ev framtida tilltänkta offer? Jag spelar inte poker själv så där har ingen aning. Vad som än händer tänk till en extra gång och lycka till
Topp Se NorthStar's Profil Sök efter andra inlägg av NorthStar
 
Micke Nilsson
Vana användare
Vana användare
Avatar

Registrerade sig: 25 apr 2004
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 557
Skickat: 17 okt 2008 kl 23:51 | IP loggad Citera Micke Nilsson

Uffe K skrev:


ps: är det någon som känner till något bra forum där man kan ställa BG-relaterade frågor som inte är extremt underhållande för alla läsare?


Testa http://groups.google.com/group/rec.games.backgammon?hl=en . Den nås även via andra sätt via usenet. Det har dock kommit mer och mer spam-poster där.

Helt allvarligt så kan du få napp där eftersom både initierade européer och jänkare läser och skriver där, bl a Bob Koca och Michael Crane (från Brittiska BG-förbundet).
Topp Se Micke Nilsson's Profil Sök efter andra inlägg av Micke Nilsson Besök Micke Nilsson's Hemsida
 
Uffe K
Användare
Användare
Avatar

Registrerade sig: 27 okt 2006
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 21
Skickat: 18 okt 2008 kl 00:25 | IP loggad Citera Uffe K

Tack Figge för ditt inlägg, det är en sista bricka som förklarar vem han är. Av vad jag förstått av privata meddelanden, och framförallt mail, är att Ralf är en väldigt bra BG-spelare men definitivt ingen "världsspelare" och definitivt ingen lurendrejare. Han spelar inte så högt som han snackar om men han är ingen "con man" som försöker stjäla mina pengar utan han försöker förmodigen verka mer kaxig och stor än han egentligen har credit för.
Topp Se Uffe K's Profil Sök efter andra inlägg av Uffe K
 
Uffe K
Användare
Användare
Avatar

Registrerade sig: 27 okt 2006
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 21
Skickat: 18 okt 2008 kl 00:39 | IP loggad Citera Uffe K

Micke Nilsson skrev:
Uffe K skrev:


ps: är det någon som känner till något bra forum där man kan ställa BG-relaterade frågor som inte är extremt underhållande för alla läsare?


Testa http://groups.google.com/group/rec.games.backgammon?hl=en . Den nås även via andra sätt via usenet. Det har dock kommit mer och mer spam-poster där.

Helt allvarligt så kan du få napp där eftersom både initierade européer och jänkare läser och skriver där, bl a Bob Koca och Michael Crane (från Brittiska BG-förbundet).


Är du säker på att Jonte inte kan sniffa upp frågor där och tycka att frågorna inte är specialdesignade för att underhålla just honom?
Topp Se Uffe K's Profil Sök efter andra inlägg av Uffe K
 
Komodo
Användare
Användare


Registrerade sig: 04 maj 2004
Land: Sverige
Inloggad: Nej
Inlägg: 95
Skickat: 18 okt 2008 kl 19:34 | IP loggad Citera Komodo

Intressant gubbe det där.
Ingen som kan lura ut något mer?

Topp Se Komodo's Profil Sök efter andra inlägg av Komodo
 

Om du vill skicka ett svarsinlägg i detta ämne måste du först logga in
Om du inte redan är registrerad måste du först registrera

  SkickaSkicka
Utskriftsvänlig version Utskriftsvänlig version

Hoppa till:
Du kan inte skicka nya ämnen i detta forum
Du kan inte svara på ämnen i detta forum
Du kan inte radera dina inlägg i detta forum
Du kan inte redigera dina inlägg i detta forum
Du kan inte skapa omröstningar i detta forum
Du kan inte rösta i omröstningar i detta forum

Powered by Web Wiz Forums version 7.7a
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide